RECEPTY: Předkrm - kuřecí paštika

V naší rubrice “Životní styl” vám budeme pravidelně přinášet recepty pro vaší inspiraci. Jídlo je totiž krásný rodinný obřad.

Předkrm – 6 porcí kuřecí paštiky
  • 375 g vykoštěných kuřecích prsíček, zbavených kůže a nakrájených na kostičky
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 60 g vypeckovaných černých oliv
  • 4 utřené stroužky česneku, sůl a pepř
  • 3 polévkové lžíce čerstvé strouhanky
  • 1 lehce rozšlehané vejce
  • 175 g uzené prorostlejší slaniny, nakrájené na plátky

*Tip: Zapékací mísa o průměru 23 cm, 6 cm hloubky

Postup:
  1. V míse smícháme kostičky kuřecího masa s vínem a česnekem, osolíme, opepříme. Přimícháme strouhanku a vejce.
  2. Dno a stěny zapékací mísy obložíme plátky slaniny. Přidáme směs kuřecího masa a přikryjeme fólií.
  3. Mísu položíme na pekáč, který zalijeme vroucí vodou do poloviny výšky, a asi 1 hodinu pečeme při teplotě 180°C, až je paštika dostatečně tuhá. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  4. Odstraníme fólii, slijeme šťávu a tuk. Fólii vrátíme zpět a na ni položíme plochou misku, která těsně zapadá do pekáčku. Zatížíme závažím a necháme přes noc chladit. Pře podáváním nakrájíme paštiku na plátky

Rada: Tuk dodává paštikám nejen chuť, ale je důležitý i pro jejich konzervování. Proto se paštika s nízkým obsahem tuku, jako je kuřecí, neuchovávají tak dobře jako paštiky obalované v tuku. Musíme je skladovat v chladu a spotřebovat do 3 dnů.

Zdroj: Velká rodinná kuchařka

 Upozornění
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Populární
Vložená zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře