Spor řešil střelbou. Nyní mu hrozí až desetileté vězení

Spor řešil střelbou. Nyní mu hrozí až desetileté vězení.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinů výtržnictví a nedovoleného ozbrojování.

Obviněný šestadvacetiletý muž měl mít dlouhodobé spory s osmačtyřicetiletým mužem. Tyto spory spolu oba již několikrát v minulosti řešili. V sobotu 7. září letošního roku kolem 19. hodiny na sebe měli oba muži narazit před garážemi v Karlových Varech. Šestadvacetiletý muž měl vzít do ruky plynovou zbraň značky Manurhin na gumové projektily, kterou chtěl osmačtyřicetiletého muže pouze vystrašit při opětovném řešení sporů z minulosti. Se zbraní měl přistoupit k vozidlu, ve kterém seděl osmačtyřicetiletý muž, kterého měl vyzvat, aby z automobilu vystoupil. Ten tak neučinil a naopak začal na obviněného muže pokřikovat a mobilním telefonem si jeho jednání nahrávat. Šestadvacetiletý muž měl na muže stále sedícího v autě otevřených okénkem plivnout a poté otevřít dveře od řidiče. Osmačtyřicetiletý muž z automobilu vystoupil a následně mělo dojít ke slovnímu konfliktu, který vyvrcholil tím, že šestadvacetiletý muž na osmačtyřicetiletého muže několikrát vystřelil z plynové pistole. Zasáhnout ho měl vždy ho horní části těla.

Osmačtyřicetiletý muž byl se svým zraněním převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován.

Přesto, že šestadvacetiletý muž není držitelem zbrojního průkazu, a tudíž není oprávněn k nabývání takových zbraní, tak si opatřil a následně přechovával jednak plynovou zbraň značky Manurhin na gumové projektily a jednak signální pistoli, kdy obě tyto zbraně patří do kategorie B, které podléhají povolení.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí šestadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Zdroj: Policie ČR / KŘP Karlovarského kraje

,
 Upozornění
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Populární
Vložená zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře