Nadační fond Karlovarského kraje – pomoc potřebným

Nadační fond Karlovarského kraje – pomoc potřebným.

Nadační fond Karlovarského kraje (NFKK) byl založen v roce 2023 s cílem podporovat humánní a obecně prospěšné aktivity v regionu a byla to ODS, konkrétně poslanec PCŘ Jan Bureš, který inicioval jeho založení. Hlavním záměrem fondu je zlepšování životních podmínek obyvatel Karlovarského kraje prostřednictvím různých projektů a iniciativ. Kraj do něj vložil 500.000 Kč.

Jedním z klíčových projektů je podpora dostupného bydlení, zejména pro rodiny s dětmi z azylových domů. Tento projekt, který je součástí širší strategie sociálního začleňování, který byl schválen v říjnu 2022 a podpořen prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost plus. V roce 2024 by fond rád pomohl cca 15 domácnostem získat stabilní bydlení.

Kromě podpory bydlení se NFKK zaměřuje na spolupráci s obcemi a sociálními službami. Cílem je vytvořit udržitelný model podpory, který by mohl být aplikován i po schválení zákona o podpoře bydlení. Tento zákon by měl přinést systémová řešení pro osoby ohrožené bytovou nouzí. NFKK také poskytuje finanční podporu na realizaci specifických projektů a iniciativ, které přispívají k rozvoji regionu a zlepšení životních podmínek jeho obyvatel.

Občanští demokraté by rádi iniciovali rozšíření činnosti NFKK. “Rádi bychom, aby začal pomáhat dětem, jejichž rodiče si nemohou dovolit jim zaplatit letní tábor nebo kroužky v domech dětí či ve sportovních klubech. Také by mohl pomáhat seniorům, kteří mají například vysoké náklady na energie. Adresně a konkrétně v duchu našeho sloganu” – „Kde stát nemůže, tam kraj pomůže“.

REDAKCE – NFKK

,
 Upozornění
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Populární
Vložená zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře